Madame Rosée

Loimulohi ja viinivalinnat

Château KsaraSaimme esikoiseltani joululahjaksi libanonilaisen valkoviinin Château Ksara Blanc de Blancs 2014. Valintaperusteena oli erikoinen tuottajamaa. Lahja oli mieluinen, jokaisessa Alkon myymälässä ei tuota viiniä ole, enkä ehkä itse olisi sitä edes hyllyltä huomannut, sen verran harvoin tulee tarkistetuksi ”Muut tuottajamaat” -kyltin tarjonta.

Maistoin Ksaran punaviiniä ensimmäisen kerran joskus vuosituhannen vaihteessa libanonilaisessa ravintola Farougessa, joka ikävä kyllä on suljettu. En edes tiennyt, että tila valmistaa myös valkoviiniä, saati että sitä saa myös Alkosta.

Luin Viinistä viiniin -palvelun kuvailuja viinistä ja kun kaupassa sattui olemaan loimulohta, päätimme korkata lahjan. Loimulohi ei ole kalaruokien miedoimmasta päästä, mutta rapsakka viini sopi sille erinomaisesti, eikä hätkähtänyt lohen runsasta makua. Tilan sivuilla viiniä ehdotetaan tarjottavaksi kanacurryn kera.

Jekel_2Yhdistelmä jäi mieleen ja parin viikon jälkeen teki mieli loimulohta uudestaan. Koti-Alkosta ei löytynytkään Ksaran valkkaria, mutta muistin sen kuuluvan Alkon kategoriaan Runsas ja paahteinen. Saman luokittelun alta nappasin yhdysvaltalaisen Jekel Gravelstone Chardonnay 2014. Ei huono tämäkään, aavistuksen sitruunaan vivahtava maku kävi kalalle oivasti, mutta tykkäsimme enemmän Ksarasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 17 huhtikuun 2016 by and tagged , , .
The Riviera Grapevine

All about wine on the French Riviera and Liguria

%d bloggers like this: