Madame Rosée

Pasta Verduro ja Gabbiano Rosé 2014

Pasta Verduro ja Gabbiano_2

Safkaa-kirjojen ruuista oli kokeiluvuorossa vihannespasta. Raaka-aineiden listaa lukiessa vesi nousi kielelle: pieni munakoiso, kaksi kesäkurpitsaa, punainen paprika, valkosipulin kynsiä, pari tomaattia, yrttejä, eli samoja aineksia kuin ratatouillessa.

Jätin toisen kesäkurpitsan laittamatta. Määrä tuntui paljolta. Ei olisi kannattanut, nyt munakoiso puski liikaa muista mauista läpi. Pidän kyllä munakoisosta, mutta ruuan piti kai maistua kaikilta kasviksilta tasapainoisesti.

Reseptin mukaan ruokaan piti lisätä valkoviiniä, korvasin sen Gabbianolla. Ohjeessa käskettiin asettelemaan ”ronskit vuohenjuustopalaset” pastan päälle ennen pöytään kantoa. No, meillä sattui olemaan pienehkön vuoren kokoinen kimpale parmesania, jonka ukkokulta oli hankkinut. Käytimme sitä. Runsaasti.

Ohjeessa vihannekset käsketään freesaamaan erikseen, varmaan siksi että näin niiden maut säilyvät paremmin, vaikka ne muhivat vielä yhdessäkin hyvän aikaa. Maukkaita niistä tulikin.

Vuohenjuuston kermaisuus ja täyteläisyys olisi varmasti vaikuttanut viiniin eri tavalla kuin käyttämämme parmesan. Tällä kertaa happamuus korostui vähän liikaa. Ei Gabbianon tyylinen rosee ole lempiviiniäni, mutta se pärjäsi vihannesten mauille hyvin ja olisi varmaan pärjännyt vuohenjuustollekin.

Alkon kuvailu Gabbianosta: Puolikuiva, keskihapokas, kypsän karpaloinen, vadelmainen, kevyen mausteinen

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 22 toukokuun 2016 by and tagged , .
The Riviera Grapevine

All about wine on the French Riviera and Liguria

%d bloggers like this: